Идеята за нова Конституция била на СДС

Промяната на Конституцията е идея на СДС. Ние считаме, че голяма част от проблемите на българската политика и протестите от 2013 и сега са свързани с това нещо. Тази Конституция изразява модел на олигархически капитализъм. Това каза бившият председател на СДС Пламен Юруков.

По думите му ГЕРБ са избързали с конкретното предложение, а е трябвало да изчакат.  Пред Bulgaria on air Юруков коментира, че в момента двете водещи партии са в криза.

"Когато те са в криза, ще търсят нови решения. За генерална промяна на устройството на държавата – първо трябва да има един много по-сериозен и професионален дебат, който не се случва", смята още той.

От ГЕРБ внесоха изненадващо проекта за нова Конституция и поискаха свикване на Велико народно събрание. Вече стартираха и консултациите с представителите на различните партии в парламента. Имаше разговори с ВМРО и НФСБ. Принципна подкрепа се очаква от Воля, а от ГЕРБ дори загатнаха, че някои депутати от БСП също са готови да гласуват с управляващите. 

Развръзката по темата се очаква след 2 септември.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here