Звезда от Висшата лига на Англия призна, че е гей

Звезда от английската Висша лига призна, че е гей в отворено писмо до обществеността. За момента обаче футболистът не разкрива самоличността си, тъй като се ''страхува'' да го направи.

„Когато бях дете, всичко, което исках е да бъда футболист. Не се интересувах дали ще се справям добре в училище. Вместо да си пиша домашните, аз прекарвах всяка минута с топката. В крайна сметка това се отплати”, пише неизвестният засега футболист.

„Дори и сега не мога да повярвам, когато излизам всяка седмица да играя пред десетки хиляди хора. Въпреки това обаче, има нещо, което ме разделя от голяма част от другите играчи във Висшата лига. Аз съм гей. Дори самото написване на това в писмото е голяма стъпка за мен. Само моето семейство и малка група приятели знаят за моята сексуалност. Не съм готов да го споделя със съотборниците си и мениджъра ми”.

Трудно е. Прекарах по-голяма част от живота си с тези момчета и когато излизаме на терена ние сме един отбор. Въпреки това, нещо в мен ме кара да не мога да бъда откровен с тях и да им кажа как се чувствам. Силно се надявам, че един ден ще мога да го направя. Още от 19-годишен знам, че съм гей. Какво означава да живееш така? Това може да бъде истински кошмар. Все повече и повече това влияе на психичното ми здраве”, се казва още в писмото.

Футболистът бе подкрепен от фондацията, създадена на името на Джъстин Фашану, който се превърна в първият британски футболист, който призна, че е хомосексуалист. Осем години, след като го направи, през 1998 година, той се самоуби.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here