За пръв път Чехия регистрира толкова заразени за денонощие

За пръв път от началото на пандемията в Чехия са регистрирани над хиляда нови случая с коронавирус за денонощие, съобщи днес чешкото министерство на здравеопазването, цитирано от ТАСС.

При направени над 11 000 теста през последните 24 часа в страната са установени 1164 нови заразени, близо два пъти повече от вчерашните 563 случая. По данни на министерството разпространението на коронавируса из страната се увеличава от началото на този месец. Най-тежка е епидемиологичната ситуация в столицата Прага.

Общият брой на регистрираните досега заразени с новия коронавирус в Чехия е 29 877, от които 441 души са починали, а 19 029 са се възстановили. Понастоящем активните случаи са 9272, което е също рекорден показател от началото на пандемията. В болница са 234 пациенти, от които 62 са в тежко състояние. Досега в Чехия са извършени 982 811 теста за COVID-19. По данни на университета "Джонс Хопкинс" в света към този момент има над 27 милиона и 500 хиляди потвърдени случаи на заразяване с COVID-19. Жертвите са близо 900 000.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here