Защо не изтъргувахме участието си в „Три морета“ срещу европодкрепа в спора със Скопие?

България с две ръце подкрепя инициативата „Три морета“, разбирай Балтийско, Черно и Адриатическо море, която всъщност е вековна великополска амбиция да се изгради санитарен кордон между Русия и Германия.

Другото име на санитарния кордон е „фронтова линия“, но то ще подразни Големия брат отвъд океана и съюзниците му от Новата Европа – Полша, Литва, Латвия, Естония, Унгария, Чехия, Словакия, Словения, Хърватия и България.

Българските управници имат уникална възможност и да не подразнят Големия брат, и да защитят националния интерес. Което е изкуството на голямата дипломация.

Предложението ми е както към премиера Борисов, така и към президента Радев, които би трябвало да знаят, че в почти всички изброени държави има академични катедри по "Македонистика", промиващи мозъците на бъдещите политици.

Предлагам София да уведоми столиците на тези държави, че ще бъде част от проекта „Три морета“, но при едно условие: Всички те да подкрепят България в спора ѝ с Република Северна Македония!

И не само това! На срещите на европейските премиери по „македонския въпрос“ тези страни да гласуват за българската позиция или поне да се въздържат.

Но защо ли имам усещането, че гласът ми ще е глас в пустиня.

Политкоректна пустиня!

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here