Замразиха активи за 7 млрд. евро на руския олигарх Абрамович

Руският олигарх Роман Абрамович понесе още щети, свързани с финансовото му състояние. Санкциите срещу руснака стават още по-свирепи и този път правителството на британския остров Джърси нареди замразяването на 7 милиарда евро, принадлежащи на бившия собственик на Челси, пише Politico, цитиран от gong.bg.

Решението на тези рестрикции следва допълнителен пакет от наказателни мерки, които бяха наложени до този момент към Абрамович.

Той е считан за близък до руското правителство, като всички такива личности биват ощетявани в икономическо естество в следствие на нахлуването на Русия в Украйна. Министерството по правните въпроси в Джърси е подчинено на Британската корона и в сряда заяви, че целевите активи, които се намират на територията на острова, и са собственост на близки до Владимир Путин хора, ще бъдат замразени.

Съобщава се още, че полицията е изпълнила заповед за обиск във вторник на адрес, за който се подозира, че е свързан с бизнес дейността на Абрамович, но повече подробности не се дават, цитира Нова ТВ.

Източник: ФАКТИ

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here