Ето я новата версия на малкото SUV на Opel

От новия дизайн на предния панел се вижда, че Crossland върви по стъпките на наскоро представената нова Mokka. И докато още чисто новата Mokka все още е в центъра на вниманието, малко по-консервативният му брат Crossland X също претърпя интересна актуализация. Рестайлингът на компактното SUV, сега наричан просто Crossland, приема новия дизайнерски език на Opel, който дебютира с Mokka.

Напълно затворената решетка Vizor, която се простира по цялата ширина на предната фасада и замества предишната висока радиаторна решетка, придава на автомобила съвсем различен вид. Opel Crossland получава и нови предни LED светлини за мъгла и леко модифицирани задни светлини. Отзад добавената лъскава черна зона между "стоповете" е особено изразителна – тя се явява като допълнителна част на черния покрив.

Според пресслужбата на Opel като алтернатива се предлага и по-малко контрастираща цветова схема. Що се отнася до интериора, то там не могат да се очакват големи промени. Най-забележителното надграждане вътре е новата въртяща се шайба за избор на режим на задвижване. Допълнителната система IntelliGrip предлага избор от нормален режим, режим за сняг, кал и пясък и по избор може да деактивира ESP-то.

Адаптивната система за контрол на сцеплението трябва да гарантира, че колелата на Crossland могат да осигурят максимално сцепление. Освен това Opel е подобрил шасито и Crossland би следвало да се чувства малко по-уверен благодарение на новото окачване и амортисьори. Crossland ще се предлага и във версия GS, позната вече от други модели на марката.

Що се отнася до гамата двигатели, тя съответства на добре познатата ни от досегашния Crossland X. Това означава, че сред бензиновите двигатели базов остава 1.2-литровият атмосферен мотор с мощност 83 к.с., а над него в гамата е 1.2 Turbo, който се предлага с мощност от 110 и 130 к.с. Дизеловите опции включват 1.5 CDTI със 110 или 120 к.с. Обновеният Crossland ще се появи в шоурумите на Opel в началото на следващата година. Цените ще бъдат обявени по-късно.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here