Ето кои са претендентите за „Световна кола на годината 2022“

След като преди няколко дни ви представихме подробен тест и нашите впечатления от Volkswagen ID.4, който грабна приза за „Световна кола на годината“ за 2021 година, ето че сега е време журито да избере и победителя за следващата 2022 година.

За целта 102 съдии от 33 държави ще трябва да изберат между всички нови автомобили, продаващи се на поне два от най-важните пазари и на два континента в периода между 1 януари 2021 година и 30 март 2022 година.

Тази година в състезанието се добавя и нова категория „Световна електрическа кола на годината“ в която както се досещате, участие ще вземат само коли на ток. През месец ноември съдиите ще тестват всички автомобили от категориите по-долу и ще сведат списъка до финалисти, които да се борят за приза във всяка от шестте категории.

Към момента участие в надпреварата взимат:

„Световна кола на годината“

Audi Q4 e-tron / Q5 Sportback e-tron BMW i4 Citroen C5 X Genesis G70 Honda Civic Hyundai Ioniq 5 Hyundai Staria Hyundai Tucson Jeep Grand Cherokee / Grand Cherokee L Kia EV6 Kia Sportage Lexus NX Mitsubishi Outlander Subaru BRZ Subaru Outback Toyota Corolla Cross Toyota GR 86

„Луксозна световна кола на годината“

Audi e-tron GT BMW iX BMW iX3 Genesis GV70 Land Rover TBD Toyota Land Cruiser Volvo XC40 Recharge

„Световна спортна кола на годината“

Audi RS 3 BMW M3 / M4 Hyundai Elantra N Hyundai Kona N Porsche 911 GT3 Porsche Cayenne Turbo GT Subaru BRZ Toyota GR 86

„Световна електрическа кола на годината“

Audi e-Tron GT Audi Q4 e-tron / Q5 Sportback e-tron BMW i4 BMW iX BMW iX3 Hyundai Ioniq 5 Kia EV6 Volvo XC40 Recharge

„Световна градска кола на годината“

Hyundai Staria „Дизайнерска световна кола на годината“

Все още няма претенденти

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here