ЕС очаква напредък от Сърбия

Правителството на Сърбия показва твърде малък напредък по въпроса с изборния процес и други политически критерии. Това показва последният европейски доклад, съобщи B92.

Смята се, че политическият пейзаж в страната продължава да се поляризира. Резултатите от икономическите реформи са добри, но се очаква европейските правила за инвестиции да се уважават.

Очакват се и действия за държавна подкрепа и околна среда в преговорите. Смята се, че изборът на гласоподавателите е бил ограничен от водещата партия.

Според Организацията за сигурност и сътрудничество повечето медии подкрепят държавните политики. Посочва се, че в парламента липсва и реална опозиция.

Това затруднява реалния диалог. В понеделник сръбският президент Александър Вучич даде мандат за ново правителство, месеци след провеждането на избори.

Сръбските представители ще разгледат доклада.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here