Ердоган размаха пръст срещу Макрон: Не ни учете на хуманност!

Припомняйки кланетата в Алжир и Руанда, турският президент заяви, че френският президент „не може да ни изнася лекции за хуманността“, цитиран от “Анадолската агенция“ и "Фокус".

В директна препратка към думите на президента Еманюел Макрон, Ердоган каза: „Вие не познавате историята. Вие не познавате историята на Франция. "

„Не можете да ни изнасяте лекции за хуманност“, добави той, припомняйки кланетата в Алжир, където бяха убити около един милион души, и в Руанда, където бяха убити 800 000 души.

"Не се занимавайте с Турция и турския народ", добави Ердоган.

По-рано в четвъртък, преди срещата на върха на южните страни-членки на ЕС, Макрон каза: "Трябва да сме твърди с турското правителство, а не с турския народ, който заслужава повече от правителството на Ердоган."

„Турция вече не е партньор в средиземноморския регион“, каза френският президент, визирайки предполагаем инцидент между френски и турски кораб край Либия

В четвъртък Турция осъди Макрон заради неговите „арогантни“ забележки, направени с „колониални навици“. В изявление турското външно министерство заяви, че Макрон застрашава интересите на ЕС със своята „индивидуална и националистическа позиция“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here