Евтин геймърски лаптоп от Xiaomi

Xiaomi представи мощен лаптоп за игри, обозначен с индекс RTX 3060. Представянето на модела бе в Китай, а най-ентирисна е цената му $1 092. Общоприето е, че т.нар. геймърски лаптопи са нещо невъобразимо скъпо. Но, както често се случва, Xiaomi доказва обратното.

Устройството разполага с огромен 16-инчов екран, направен по IPS технология. Честотата му на опресняване е 240 Hz, а разделителната способност е 2560 x 1600 пиксела. Компанията също така твърди, че поддържа 100% покритие на sRGB цветовото пространство, 500 нита яркост и наличие на функцията DC Dimming.

Лаптопът е базиран на процесор AMD Ryzen R7-6800H. За графиката отговаря мобилната RTX 3060 6G. Оперативната памет в Redmi G Pro е 16 GB, а вградената памет е 512 GB. Най-хубавото е, че извън кутията, новостта работи с Windows 11. И за всичко това Xiaomi иска сума, равняваща се на 2 000 лв.

Източник: ФАКТИ

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here