Държавата с най-много пивоварни

Държавата, която има най-много пивоварни на 1 млн. жители е Швейцария. Въпреки, че страната е популярна по света с шоколада и високото качество на финансови услуги, които предлага, се оказва, че и произвежда значително количество от кехлибарената течност. На 1 млн. жители се падат 120 пивоварни. На второ място е Словения, следвана от Чехия.

Изненада е, че родината на Oktoberfest – Германия, не е в ТОП 3, а заема четвърто място. Тук броят на пивоварните на 1 млн. души е едва 19 броя. Данните са на Statista, която се базира на най-новата информация подадена от Асоциацията на пивоварите в Европа и данните на Eurostat.

през последните години се наблюдава значителен ръст в броя на пивоварните на Стария континент, както и на микропивоварните.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here