Доц. Чорбанов: Тежките прогнози за COVID-19 бяха психологическа война

Опитът показва, че дори и в държави, в които не е имало големи ограничения, коронавирусът не се е разпространил вълнообразно, а само между ограничен брой хора, които са предразположени към вируса. Това каза ръководителят на Лабораторията по експериментална имунология към Института по микробиология „Стефан Ангелов“ при БАН доц. д-р Андрей Чорбанов.

Той определи тежките прогнози, които бяха представени за вируса като психологическа война.

Доц. Чорбанов коментира, че вирусна инфекция има, но не трябва да се вменяват на вируса качества, които той няма.

Специалистът коментира и руската ваксина, която беше обявена като първия медикамент, който да предпази от коронавируса. По думите му руските ваксини не излизат на международния пазар, защото в Русия е важна ефективността, докато например в Европа е важна и безвредността. Доц. Чорбанов коментира, че винаги е пледирал за нормалност и се надява хората да живеят, както са живели преди коронавируса. Той допълни, че не трябва цялото общество да е заложник на това, че една група е уязвима.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here