Диетоложка разкри как да не пълнеем през зимата

Може би повечето от нас са забелязали, че през студените месеци като че ли сякаш напълняваме от въздуха. Да, мнозина ще кажат, че това се дължи на коледно-новогодишните празници и пищните трапези, които ги съпровождат.

Това наистина до някъде е така, но дали е само това?

Според индийската диетоложка Нмами Агарвал наистина през зимата напълняваме дори и да продължим да се храним както преди, пише jenata.blitz.bg.

Същевременно, тя е категорична, че има лесен начин, благодарение на който да не пълнеем през зимата.

Според диетоложката през зимата хората ходят по-малко и не са толкова физически активни, колкото през лятото. Освен това летните температури ни карат и дори без да се движим, да горим повече калории. При студените температури това няма как да се случи. „В резултат на това количеството енергия, изгорено от тялото, намалява. Ако продължите да се храните както преди, със сигурност ще напълнеете“, предупреждава диетоложката.

Агарвал съветва да се уверите, че вашата диета съответства на физическата ви активност. „Ако човек е по-малко подвижен, трябва да яде малко по-малко. Например да се намали дневната доза от 2,5 хиляди килокалории на две хиляди килокалории“, препоръчва диетоложката.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here