Депутат-доброволец: Лекари няма, условията -лоши

Трима лекари обслужват всички настанени в свищовската COVID болница. Това каза за предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“ депутатът от БСП д-р Илиян Тимчев, който е доброволец в болницата в Свищов.

„В болницата в Свищов се сблъсках с това, което се наблюдава в общинските болнични заведения в цялата страна. Основни проблеми са кадровият дефицит и лошата материална база. Повечето от лекарите, които са назначени и работят в болницата в Свищов, са в предпенсионна или пенсионна възраст, някои са с хронични заболявания. В момента някои от медиците са носители на вируса и са карантинирани вкъщи, а други използват отпуск. Когато дойдохме тук, пациентите бяха 25, в момента са 45. Днес ще бъдат изписани 10“, обясни той. Д-р Илиян Тимчев каза още, че преди пристигането на доброволците от БСП, от сутринта до 14 часа пациенти са чакали за прием в свищовската болница. Към момента настанените болни са в стабилно общо състояние, увери той. Болничното заведение не разполага с реанимация, а само с един интензивен сектор за подаване на кислород, добави депутатът от БСП.

Той призова за добра организация, разбирателство и колегиалност в условията на пандемията от коронавируса.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here