Демонстранти отново блокираха София

Демонстрантите се събраха на площада пред сградата на президентството. Те обявиха, че около 20:00 ч. ще направят нов опит да разположат палатков лагер в Триъгълника на властта, след като той беше разрушен снощи след сблъсъците.

Около 19:30 часа полицаите, охраняващи пространството между Министерския съвет и Президентството, се отдръпнаха и така позволиха на протестиращите отново да блокират движението по двата булеварда, предаде БНР. Протестиращите реагираха на действията на полицията с възгласи "Браво".

Движението в центъра на столицата е блокирано. Полицейското присъствие в района е засилено.

По рано днес от Софийска градска прокуратура съобщиха, че 40 души са задържани по 24 бързи и едно досъдебно производство. 34-ма са привлечени към отговорност за обвинения от общ характер (30 за хулиганство), трима за нараняване на полицай и един за закана за убийство. Организаторите от „Отровното трио“ обвиниха МВР в полицейски произвол.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here