Двуцифрен процент на поскъпване на жилищата

С 13% се повиши цената на квадратен метър жилищна площ в Прага за периода януари-април 2020 г. спрямо същия период на миналата година. Това е най-силният ръст за последните 2 години. Средната цена е 2495 EUR/кв.м. Най-скъпи са имотите в Прага 1 – 6100 EUR/кв.м., а най-достъпни са тези в Прага 10 – 2960 EUR/кв.м.

Темповете на поскъпване при жилищата през второто тримесечие се забавя, независимо от факта, че поскъпване се регистрира във всички региони. Най-скъпи са 2- и 3-стайните апартаменти“, казва Пьорт Немечек, директор на отдела по недвижими имоти в банка Hypoteční. Прогнозата му е, че през следващите години темпът на поскъпване ще продължи да се забавя.

„През първото полугодие на 2021 г. недвижимите имоти дори могат да поевтинеят, но той ще е незначителен. Спрямо предходни години, очакваме по-силен спад в търсенето на имоти с инвестиционна цел“, допълва той.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here