Дачков: Грешка ще е, ако протестите спрат с оставка на Борисов

Премиерът Бойко Борисов загуби легитимност, защото той позволи на Делян Пеевски и ДПС да управлява почти цялата държавата. Това е най-големият проблем. Властта в България не е легитимна, защото един 38-годишен мафиотизиран олигарх командва всичко – от съдебната власт, през шефа на Районното управление в Бургас, до всички обществени поръчки, търговия с оръжие и каквото се сетите. Тук вече се разпада цялата държавност и целия смисъл да има управление с легитимен министър-председател. Това каза журналистът Явор Дачков в ефира на БНТ.

"Как ще се развият нещата зависи от това как Делян Пеевски и ДПС ще конструират властта, за да останат. Те са там от 20 години, управляват и е много важно да се знае, че спирането на протести когато Борисов подаде оставка ще бъде фатална грешка. Трябва да се отстрани Пеевски, зад него Ахмед Доган и въобще ДПС, за дълго време от възможността да управляват и да са във властова конфигурация", каза още журналистът.

Тук няма никакво съмнение Борисов е изпаднал в паника, нарече Пеевски няколко пъти Шиши, Борисов е много страхлив и никога не си позволява такива неща, ако е в рационалност и здрави инстинкти и дали оттук нататък спойката на ГЕРБ с лице за премиер Томислав Дончев или Деница Сачева ще пренаредят картите. Но ДПС и Доган, и Пеевски, са с Борисов плътно от 2013г., преди това го подкрепяха не толкова силно, през 2013г. ДПС опита с БСП, но не се получи. Протестиращите срещу Пеевски тогава направиха спойката на Борисов с ДПС", обясни Дачков.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here