Дариткова: Радев да заяви претенциите си за президентска държава

В декларация от ГЕРБ осъдиха поведението на държавния глава Румен Радев, който снощи излезе при протестиращите и призова за нов парламент. 

Председателят на парламентарната група на управляващата партия Даниела Дариткова остро разкритикува президента от парламентарната трибуна. 

„Вчера той призова не само за разпускане на Народното събрание, но и за промяна в Конституцията. Вече е крайно време ясно да заяви своите претенции и неговото желание за въвеждане на президентска република. Под прикритието, че чува гласа на народа, той руши демокрацията, като не спазва законите и на практика отправя призиви за еднолично управление.

Ние от ГЕРБ категорично се противопоставяме на незачитането на институциите и законите на страната, на неуважението към легитимно избраното при законно проведени изброи правителство“, каза Дариткова по време на дебатите в парламента около рокадите в правителството. 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here