Гърция поиска от ЕС 3,56 милиарда евро по Плана за възстановяване

Гърция официално подаде първото си искане за изплащане на 3,56 милиарда евро в рамките на Националния план за възстановяване и устойчивост, наречен „Гърция 2.0“, след изпълнение на поставените изисквания.

15-те клаузи, договорени с Европейския съюз, включват подготовка за отпускане на заеми на предприятия от банки, създаване на законодателна рамка за насърчаване на зеления преход, реформиране на пазара на труда, здравеопазването, бизнес дейностите, транспорта и данъчното облагане, а също и подобряване на инфраструктурата в гражданската защита и правосъдието.

Траншът е разделен на 1,72 милиарда евро субсидии от Фонда за възстановяване „Следващо поколение ЕС“ и 1,84 милиарда заеми.

Гърция е сред първите държави, подали искане за плащания. Тя получи аванси на стойност 3,96 милиарда евро в началото на август.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here