Гърция настоява ЕС да приеме Западните Балкани

Премиерът на Гърция обяви, че очаква ЕС да започне преговори за членство със Северна Македония и Албания, съобщи Катимерини.

Според Кириакос Мицотакис е важно да започнат преговорите със страните от Западните Балкани. Премиерът оспори позицията на френския президент Еманюел Макрон за отлагане на преговорите.

Той отхвърли и последните критики на Макрон срещу НАТО. Мицотакис смята, че подобни мнения не са продуктивни и не дават положително настроение. „Понякога самият език е важен и трябва да внимаваме как се изразяваме, за да видим очакваните резултати. Едно е да поискаш реформа в НАТО и съвсем друго е да дават крайни определения. Съгласен съм, че европейският регион трябва да има повече възможности за отбрана, но отхвърлянето на НАТО отива твърде далеч. Ние имаме нашите противоречия с турската страна, но предпочитаме да ги обсъждаме в рамките на разговорите“, заяви Мицотакис.

Той призна, че е притеснен от твърденията за руско влияние в региона на Западните Балкани.

Гръцкият премиер заяви, че подкрепя френския призив за реформа в еврозоната, но все пак настоява за европейска интеграция на балканските държави.

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here