Горивата няма да поскъпнат драстично

Цените за литър от масовия бензин днес варират от 2,60 до 3,15 лв. и 2,70 – 2,90 лв. за дизела. За последната седмица бензинът е поскъпнал със 17 стотинки, а дизелът с 15.

Шофьори се редиха на километрични опашки, за да заредят резервоарите си. Опасяват се, че в следващите дни горивата ще поскъпнат драстично и ще има проблем с доставките.

По думите на Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация, към момента няма шоково поскъпване на горивата и не се очаква да има недостиг.

"Поне на бензиностанциите на Българската газова и петролна асоциация бензинът и дизелът са по 3 лв., а на някои места – доста под 3 лв. Няма недостиг на горива в страната. Доставките са осигурени. "Лукойл-България" ни уведоми, че всичко е в отлично състояние. Ако на някои места горивата са свършили поради засиленото потребление през изминалата нощ, то доставките ще бъдат възстановени възможно най-бързо", увери той пред Bulgaria ON AIR.

Според него създалата се паника е заради спекулации.

"Да, заради ситуацията в Украйна цените ще вървят леко нагоре, което е съвсем нормално. Но шокови поскъпвания не очакваме. Паниката е неоснователна", посочи Бенчев.

Премиерът Кирил Петков също успокои, че няма проблем с доставките на горива у нас.

Според експертите цените на горивата на този етап са относително стабилни. Очаква се цената за литър да достигне 3 лева, но покачването да стане плавно.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here