Главният дизайнер на АвтоВАЗ подаде оставка

Стив Матин, който въведе новия фирмен стил на АвтоВАЗ в началото на десетилетието, се оттегля от поста. Причините за оставката са лични, съобщават от компанията.

Матин оглави дизайнерския отдел на АвтоВАЗ през 2011-а. Година по-късно без представен първият му ключов проект – концептът Lada Xray, с който дебютира т.нар. X-стил на марката, актуален и досега.

Последният автомобил, чиято външност е разработена под ръководството на Матин, ще стане новото поколение на Lada 4×4, но то ще се появи най-рано през 2022 г. Дизайнерът няма да прекъсне връзката си с АвтоВАЗ и ще помага на директора на компанията Ив Каракатзанис в качеството на консултант.

Матин ще бъде наследен на поста от Жан-Филип Салар, досегашен директор по дизайна на Groupe Renault в Източна Европа. Салар е известен с работата си по външността на новата Dacia Logan/Sandero и Renault Arkana.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here