Германия затяга мерките срещу COVID-19, за да избегне карантина в цялата страна

''Германия ще ограничи броя на участниците в публични и частни събирания в зависимост от степента на разпространение на COVID-19, за да може епидемията да бъде овладяна през есента и зимата''. Това заяви канцлерът на Германия – Ангела Меркел, цитирана от Франс прес и Ройтерс.

''Освен завръщащите се от ваканция туристи, частните празненства са съществен източник на нови огнища на зараза в Германия и затова трябва да се реагира'', каза Меркел след среща с ръководителите на 16-те германски провинции.

Провинциите, където са регистрирани 35 новозаразени с коронавирус на 100 000 жители за период от седем дни, ще трябва да наложат ограничение от 50 участници за празненства в публично пространство или наето помещение. За частните сбирки ще бъде "настоятелно препоръчано" броят на участниците да не е повече от 25 души.

Ако броят на новозаразените достигне 50 на 100 000 жители, ограничението ще е 25 души в публични пространства и 10 на домашни събирания.

Днес в Германия бяха регистрирани 2089 нови случая на заразяване с COVID-19, с което общият им брой става 287 421 души, в това число 9471 починали.

"Искаме да действаме регионално, конкретно и целенасочено, вместо отново да налагаме карантина в цялата страна – това трябва да се избегне на всяка цена", категорична бе канцлерката. Тя също така посъветва германците да избягват да ходят в чужбина в празничния период на Вси светии.

В ресторантите, кафенетата и баровете, където всеки клиент трябва да оставя името си, ще се налагат глоби от най-малко 50 евро за даване на невярна информация. Всяка провинция ще решава какъв да е размерът на тази глоба.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here