В новата S-Klasse ще има предни еърбегове за пътниците отзад

Следващото поколение на Mercedes-Benz S-Klasse ще получи нов тип фронтални въздушни възглавници, които ще предпазват пътниците на задната седалка при челен удар. От немската компания не разкриват подробности за технологията, но ако се съди по единственото публикувано изображение, еърбегът явно ще бъде монтиран в облегалката на предната седалка.

Новата въздушна възглавница ще сработва заедно със страничните еърбегове. Засега обаче не е известно как новата система ще бъде адаптирана за детски столчета.

Следващата S-Klasse ще разполага и с нова технология за защита на пътниците при удар отзад на неподвижния автомобил. Системата ще може да предприема самостоятелно превантивни мерки, за да намалява силата на сблъсъка, работейки съвместно със системата за активен контрол на положението на колата, която контролира твърдостта и позицията на всяко колело поотделно.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here