В Италия задължават всички професионални футболисти да се ваксинират срещу COVID-19

Mедицинската комисия към Италианската футболна федерация обмисля възможността всички професионални играчи в страната да бъдат ваксинирани срещу коронавирус.

Мнение на редица специалисти и лекари е, че футболистите трябва да бъдат задължително ваксинирани срещу COVID-19, като то бе подкрепено и от Асоциацията на играчите.

"Ваксинирането на всички професионални играчи в Италия е възможност, която трябва да бъде обсъдена. След като това е въпрос с обществено значение ще е безсмислено да бъдат ваксинирани едни, а други не. Съгласен съм с президента на Лигата Франческо Гирели, който е на мнение, че всички футболисти трябва задължително да бъдат ваксинирани.

Като се има предвид през какво минахме последните 10 месеца – просто няма алтернатива. Все още не сме дискутирали този въпрос с медицинската комисия, но смятам, че е добра идея играчите да бъдат ваксинирани", заяви Франческо Браконаро, който е част от управата на италианската федерация.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here