Вицепремиерът Сандов: Не използвайте пиротехника в новогодишната нощ

Българите да не използват пиротехнически устройства в новогодишната нощ. Такъв призив отправи вицепремиерът по климатичните политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов.

Пред БНР той обясни причините, поради които смята, че хората и общините трябва да намерят алтернативи начини за израз на празничното въодушевление.

„Фойерверките и пиротехниката съдържат вредни за околната среда, за здравето на хората частици, както метални, така и други химически съединения, които във време на инверсия, каквото и в момента се наблюдава над София, и замърсен въздух с фини прахови частици, води до допълнително кумулативно замърсяване. Отделно от това тези гърмежи стряскат, както животни, така и определени чувствителни хора, деца с аутизъм. Така че в този смисъл има добри алтернативи за светлинно шоу, които могат да са без гърмежите и без всички тези вредни вещества, намиращи се във фойерверките и пиратките“, уточнява вицепремиерът по климатичните политики.

Пловдив, София и още няколко големи градове се отказаха от празничната заря.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here