Вижте коя марка кола е най-вероятно да карате според вашата професия

Compare The Market проведе проучване, което разкрива кои марки автомобили е най-вероятно да карат представителите на различните професии във Великобритания. Това предаде Motor 1.

Проучването показва, че професии като архитект, банкер и адвокат най-често избират премиум марки като Audi, BMW и Mercedes, докато тези, които работят в супермаркети и в индустрията за бързо хранене, са по-склонни да управляват автомобили Ford и Vauxhall/Opel.

Таксиметровите шофьори пък най-често карат Skoda, Mercedes и Toyota, докато фермерите очаквано най-вероятно ще се качат зад волана на Land Rover.

Що се отнася до моделите автомобили, Ford Fiesta е предпочитан от 14 от 20-те профилирани професии. Volkswagen Golf е най-популярен сред таксиметровите шофьори, фермерите и архитектите, докато Vauxhall/Opel Corsa е избор номер 1 за работещите във фризьорските салони, супермаркетите и заведенията за бързо хранене.

"Искахме да анализираме връзката между автомобилите, които караме, и професиите, които работим. Често хората попадат в определени стереотипи, когато става дума за техния избор на кола. Нашите автомобили говорят много за нашия начин на живот, личност и приоритети. Понякога определена професия може да изисква конкретен дизайн на кола. Някои изискват повече пространство, а други изискват ефективност и функционалност при шофиране в града. За трети пък стилът приоритет номер 1", обясни Дан Хътсън от Compare The Market.

Разбира се, много други фактори като достъпност са от значение при избора на автомобил. Също така, със сигурност тази статистика не е абсолютно приложима в България поради огромната разлика в стандарта на живот с Великобритания. Все пак е интересно да разберем кои автомобили отговарят на различните професии на Острова. Вижте резултатите от проучването на Compare The Market по-долу:

Марка

Професия

Ford

Водопроводчици

Vauxhall

Служители в заведения за бързо хранене

Volkswagen

Фермери

BMW

IT специалисти

Audi

Архитекти

Mercedes-Benz

Таксиметрови шофьори

Peugeot

Чистачи

Renault

Служители в заведения за бързо хранене

Nissan

Здравни служители

Toyota

Таксиметрови шофьори

Citroen

Учители

Fiat

Фризьори

Seat

Инженери

Mini

Маркетинг специалисти

Honda

IT специалисти

Hyundai

Държавни служители

Kia

Здравни служители

Land Rover

Фермери

Mazda

Банкери

Škoda

Таксиметрови шофьори

Tesla

IT специалисти

Rolls-Royce

Архитекти

Lamborghini

Маркетинг специалисти

Ferrari

IT специалисти

Jaguar

IT специалисти

Bentley

Счетоводители

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here