Великобритания започва борба с пропагандата срещу ваксините за COVID-19

Великобритания започва онлайн борба с антиваксърите, които пропагандират срещу ваксините за коронавируса. Това информира всекидневникът The Times, като се позовава на свои източници.

Правителствената агенция GCHQ, която се занимава с разузнаване в интернет, започва операция за противодействие на пропагандата в мрежата срещу COVID-19.

На службата е наредено да се бори с дезинформацията по темата, както и с материали, които се разпространяват от терористичната организация "Ислямска държава", като ще се премахва съдържание в социалните мрежи.

Правителството в Лондон смята, че справянето с невярната информация е от все по-голям приоритет, тъй като очакванията светът да се справи с опасната зараза са възможни само с помощта на ваксина, пише още изданието.

Друг източник на медията твърди, че разузнавателната служба е получила разрешение да се бори с дезинформацията, която идва от други държави. Смята се, че най-много подвеждаща информация по темата с коронавируса идва от Русия, обяснява The Times.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here