Варненци на протести заради Марешки, който строи в Морската градина

Десетки варненци протестираха в неделния ден срещу застрояването на Морската градина, предаде репортер на Радио “Фокус” – Варна. Протестът бе организиран в социалните мрежи и премина под мотото “Не на багерите в парка! Не на строежите в Морската!”.

Организаторите на протеста са провокирани от факта, че в последните няколко дни множество хора алармират за навлизането на строителна техника в парка. Именно това е причината за надигащото се недоволство и последвалия протест.

“В наследствен имот на именития варненски архитект Дабко Дабков в Морската градина се строи! Интересното е, че сегашният собственик на имота е скандалният варненски бизнесмен и политик Веселин Марешки", сочи гласът на недоволните граждани.

Журналистическото разследване и снимки в медиите показват багери, тежка строителна техника и работници, отказващи да говорят. Също така и и новопоявили се сгради до основната, които няма как да са законни! Имотът е скрит от зеленина и умишлено покриван с платнище, за да не се забелязва дейността, която кипи върху него.

Скандално е това, което се случва с наследствения имот на арх. Дабков, очевидно със знанието и съгласието на кмет и главен архитект, докато в същото време те поставят бронзова статуя на именития архитект, създал толкова знакови и красиви сгради във Варна!”.

Протестиращите отправиха и важно послание.

“Освен, че не искаме багери, строежи, огради и пътища в парка – призовахме г-н Марешки, който сам се определя като най-некорумпираният и най-голям благотворител, да го докаже и да дари имота на Варна и варненци!”, заяви Милена Пехливанова, участник в протеста.

Протестът премина спокойно и без напрежение.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here