Бюлетини на мъртви хора преобърнаха вота в Америка

От стената на Божидар Божанов:

Името на един от свидетелите е Джейси Джейкъб.

Тя работи в градската администрация в Мичиган от десетилетия, но през октомври е била преназначена в Департамента по изборите.

Под собственоръчно подписаните си показания Джейкъб твърди, че нейната задача е била да преглежда бюлетините, пристигнали по пощата, и да отсява онези от тях, в които гласоподавателят не е поставил подпис или са пристигнали след законния срок – 3 ноември.

Ден след изборите – на 4.11, когато всъщност се появяват всички съмнителни гласове от мъртъвци, нейният пряк началник ѝ заповядал да спре да проверява дали подписът в бюлетината съответства на този в щатската база данни. Както и изобщо да узаконява всички бюлетини, независимо дали в тях има подпис или няма. Третото указание било пликовете с бюлетини, пристигнали след 3 ноември, да бъдат завеждани със задна дата, за да бъдат включени в гласуването.

Според американските закони, валидни са само онези бюлетини, получени до 21:00 часа в деня на вота.

И досега се знаеше по какъв начин – конкретно в Мичиган, където до последно Тръмп водеше убедително, той бе победен от демократите. Малко след 6:00 сутринта на 4 ноември се появиха десетки хиляди бюлетини с глас за Джо Байдън, които бяха изсипани наведнъж.

Появата на свидетелските показания на Джейси Джейкъб превръщат съмненията за фалшификации в официални твърдения, които тежат в съда. Появата им е особено ценна, тъй като не всеки би посмял да направи такива показания, за да не загуби работата си – губернаторката на Мичиган е от Демократическата партия. Освен това, според федералните закони, ако свидетел, дал показания под клетва, се окаже, че лъже, може да бъде осъден да лежи в затвора до пет години.

Има и още една причина кантората на Джулиани да разпространи документа – на градско ниво в Детройт съдът отказал да кредитира показанията на Джейси Джейкъб. Така искането за одит на изборите в града било отхвърлено. Юристите на Тръмп обаче хвърлят усилията си основно за крайния рунд – общото дело пред последната инстанция – Върховния съд.

Друг свидетел е Мелиса Кароун, служителка във фирмата „Доминиън“, която осигуряваше софтуерното обезпечаване на изборите. „Доминиън“ се оказа фирма, обявила фалит през пролетта и оттогава не е обновявала софтуерния си продукт. В него пък има много уязвимости и пролуки, които лесно се използват за хакерско манипулиране на вота. В показанията си Мелиса Кароун разказва, че софтуерът преброил определена част от бюлетините повече от осем пъти. Освен това в нощта след изборите, и на следващия ден, до мястото, където се броели бюлетините, на два пъти пристигат два мини вана, които официално уж трябвало да доставят храна за ангажираните в изборния процес.

Наместо да спрат отвън – пред сградата, както обичайно правят колите с кетъринг, и да предадат храната, те влизат в гаража.

Кароун твърди, че от вановете никаква храна не била изнесена. Затова пък по-малко от два часа, след като колите си тръгват се оказва, че в гаража има оставени от тях 100 000 бюлетини.

Предполага се, че това са именно част от прословутите бюлетини от отдавна мъртви хора на по 120, 130 и дори 175 години, които преобърнаха вота на много места в Америка.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here