Българското решение е скандално

Българското вето по пътя на Северна Македония към ЕС е скандално. Това заяви на сръбската Народна партия Вук Йеремич, съобщи Нова Македония.

Представителят на Сърбия припомни, че заради гръцката дипломация, македонската страна трябваше да промени своето име. Според него българските действия могат да се отразят на интеграцията на целия регион.

Според него българското искане е унизително за македонската страна. Йеремич заяви, че така се оспорва европейската идея за добросъседски отношения.

Той припомни, че Китай и Русия също имат интереси в региона. Те може да използват македонския пример, за да отдалечат останалите от ЕС.

Сърбия може да получи нови искания за Босна и Херцеговина. Според него сръбската държава е заседнала по европейския път.

За да се промени това е необходимо различно правителство от това на Александър Вучич. Отправен е призив към ЕС да подкрепи Северна Македония.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here