Бум в продажбите на велосипеди в Германия заради Covid-19

Коронавирусната пандемия даде тласък на германските търговци на велосипеди, тъй като немците избягват обществения транспорт заради риска от заразяване, съобщи икономическият институт Ifo в четвъртък. Това предаде Reuters.

Индексът за бизнес настроението сред търговците на велосипеди във Федералната република е нараснал до 95 по скала от 100, което означава, че почти всички фирми в сектора са доволни от сегашното си положение, обясняват от Ifo.

„Търговците на велосипеди преживяват истински бум“, каза икономистът от института Клаус Волрабе.

Други ритейлъри, които се справят сравнително добре по време на пандемията, са в сектора на строителството, както и хранителните магазини, показва проучването на Ifo.

Най-големите губещи на фона на кризата са търговците на дрехи и обувки, както и дилърите на автомобили. „За автомобилните търговци ситуацията беше лоша и преди пандемията, а сега те се възстановяват от коронавирусния спад много бавно“, допълни Волрабе.

Германската икономика, най-голямата в Европа, се сви с най-стръмните си темпове през второто тримесечие, тъй като потребителските разходи, инвестициите на компаниите и търговията се сринаха по време на пика на пандемията.

Въпреки това, проучванията на бизнес настроенията и последните икономически данни сочат за бързо възстановяване във V-образна форма, стига да се избегне друга голяма вълна от нови инфекции и общодържавно блокиране.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here