Борисов: В оставка са Младен Маринов, Владислав Горанов, Емил Караниколов и Николина Ангелкова (ВИДЕО)

Първо приемаме оставките на тримата министри Маринов, Горанов, Караниколов, плюс оставката на министъра на туризма – Ангелкова .

Това каза премиерът Бойко Борисов след днешното заседание на Коалиционния съвет.

Още днес ще бъдат предложени техни заместници, допълни той.

Още днес на НС ще бъдат предложени техни заместници, допълни той.

"Предлагаме, на мястото на вътрешния министър Младен Маринов, Христо Терзийски, който е в момента ръководи Главна дирекция "Национална Полиция". От кариерата е, всички го познават. На мястото на Емо Караниколов като министър на икономиката – неговият заместник Лъчезар Борисов. Това е и настояване на колегите.  На мястото на Владислав Горанов като министър на финансите връщаме Кирил Ананиев. За Министерство на здравеопазването ( предлагаме ) професор Костадин Ангелов, шеф на Александровска болница. За министър на туризма – вицепремиерът Марияна Николова. Поема вицепремиер и министър на туризма", посочи Бойко Борисов. 

Ще има и смени на зам.-министри.

"Едни освободихме вчера, други ще назначим в следващите дни", уточни премиерът.    

Той уточни, че в понеделник предстоят важни решения за мерките, свързани с разпространението на коронавируса.

Както винаги съм казвал, че след този мандат се връщам в партията. Искам да се съсредоточа върху партията. Сега са ни захапали от различни страни, призна Бойко Борисов.

„В началото на следващата седмица ще бъдат обявени нови социално-икономически мерки. Ще продължим работата си с приоритизиране на определени цели, свързани с демографията, възрастните хора, българите в чужбина”, обяви вицепремиерът Красимир Каракачанов.

"Младен Маринов го сменяме, защото съм убеден, че някои от действията на полицията не отговарят на моето разбиране за отношение към протестиращи", каза премиерът. 

Другата причина били действията около протеста в "Росенец".

"Караниколов се справя добре в много сфери, но започнах да чувам за неща, които се случват там във връзка с раздадените бонуси в министерството на икономиката, искам там контролът да е изключително строг", посочи премиерът.

По думите му контролът в ГЕРБ е занижен.

"След мандата отивам да си ръководя партията. Всички уважавани от нея хора са ангажирани или с министерства, или с кметства, или са депутати", коментира Борисов.

До кадровите промени се стигна след избухването на протестите. Миналата седмица Борисов поиска оставките на Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов.

Рокадите в кабинета бяха обсъдени и вчера от премиера Бойко Борисов, вицепремиера и председател на ВМРО Красимир Каракачанов и лидера на НФСБ и заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here