Божанков, БСП: Готови сме с конституционна жалба

Сега действащата Конституция е и ще бъде преграда пред произвола на това управление. Така коментира пред bTV промените в Изборния кодекс народният представител от ПГ на "БСП за България" Явор Божанков.

„Понеже видяха, че те няма да съберат 160 гласа за Велико Народно събрание и нова конституция, прибегнаха до абсурдния способ – да променят основни правни и демократични принципи чрез референдуми. Еманация на управлението на ГЕРБ е такава промяна в преходните и заключителните разпоредби. Първо, очакваме вето от президента. Второ, нашата парламентарна група е готова с конституционна жалба. С две думи – това няма да се случи“, посочи Божанков.

Той подчерта, че това е противоконституционен текст и обърна внимание, че е показателно накъде води България подобно поведение от страна на управляващите. „То показва отношението на властта към конституционния ред."

"Абсурдна е идеята основни граждански права и демократични ценности да бъдат отменяни и променяни чрез подлагане на референдуми", каза още той.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here