Безплатна храна за учениците в Англия за коледната ваканция

Британското правителство отново отстъпи пред кампанията на футболиста Маркъс Рашфорд и ще осигури безплатна храна за децата в училищата в Англия за коледната ваканция.

Премиерът Борис Джонсън се е обадил на нападателя на Манчестър Юнайтед, за да го информира за новите планове в размер на 396 милиона паунда в подкрепа на проекта.

Маркъс Рашфорд заяви за медиите, че това ще подобри начина на живот на близо 1,7 милиона деца, живеещи на прага на бедността.

Преди лятната ваканция Рашфорд успя да убеди министрите да запазят съществуваща програма за безплатна храна в училищата и през лятото в условията на пандемията, но правителството след това отказа да я продължи и за останалите ваканции с аргумента, че заделените средства досега по общини са достатъчни за решаване на проблема.

Повече от 1 милион души подписаха петиция, стартирана от Рашфорд, с призив за пакет от мерки, включващи безплатна храна за по-бедните деца през училищните ваканции. Подобни помощни схеми бяха оповестени вече в останалите части на Обединеното кралство – Шотландия, Уелс и Северна Ирландия.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here