Атанас Стефанов: Време е да хващаме тоягите

Атанас Стефанов: Време е да хващаме тоягите
Атанас Стефанов: Да спрем поголовната сеч у нас! Да спрем безразборното изсичане на гори в България! Всички знаем, че дървената мафия изсича горите като това са белите дробове на планетата, но и всички знаем, че тя пълни партийните каси на ДПС и ГЕРБ, всички знаем, но нехаем.

Атанас Стефанов е председател на „ Приятели на Русия и православен свят“ и от името на „Народен събор“ призоваха хората да се самоорганизират по места и да предприемат действия против изсичането на горите.

Този призив идва от две неправителствени организации, но има още много НПО-та, които биха ни подкрепили. Има ли мъже в тази страна бе, да се вдигнат и да спрат тази мафия, която изсича българските гори? Чрез обществен натиск само можем да принудим горските да следят стриктно, да принудим контролните и държавните органи да следят и да не позволяват това да продължава. Изсичат се гори в защитени територии в ерозийни и свлачищни зони, във вододайни зони, навсякъде без контроли санкции . Плащат си в централата на ДПС и печелят търгове, плащат си на ГЕРБ и извозват немаркирана дървесина.

Атанас Стефанов: Пак подчертавам, че говорим от името на юридическите лица, които представляваме, защото дървената мафия има пипала на високо, но нас не ни е страх и няма да оставим нещата така! Ние ходим да засяваме фиданки с децата си като ги учим да обичат и пазят природата, а в същото време тези изсичат хиляди дървета всеки ден. Ние от ‚Приятели на Русия и православен свят“ и от „Народен събор“ предлагаме за самоорганизиране по места и за действия против дървената мафия с конкретни действия да защитим природата, горите и птиците, да защитим цялото биоразнообразие, защото сме длъжни да завещаем една чиста и свята република на идните, една чиста и красива природа. Вижте какво се случва под връх Ком. Навсякъде в цялата страна дървената мафия изсича поголовно горите без да се съобразяват с вековни дървета и защитени територии.

Те са без надзор и охрана и кой, ако не ние трябва да се организираме и да спасим нашата природа? „Съединението  в Христа прави силата“, а ние сме силни когато сме заедно!

 

За тази България дедите ни са проливали кръвта си, а ние да седим и да гледаме как я унищожават ли? Време е за опълчение срещ мафията/

Да се знае ясно, че този път няма да има отстъпление с нами Бог. А Когато Бог е с нас имали значение кой е срещу  нас? Трябва да я изметем за винаги тази измет.

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here