Артета си хареса една от звездите в състава на Джерард

Всеизвестно е, че Арсенал изпитва проблеми с намирането на централен нападател още от времето, когато Робин ван Перси напусна клуба, но с оглед настоящата форма на младите таланти в състава на Микел Артета този проблем може да почака до лятото. Позицията на разиграващия халф обаче е такава, която не търпи отлагане, защото е видимо, че никой дори не се доближава до нужното качество в настоящия тим на „артилеристите“.

Американското издание ESPN твърди, че испанецът си е харесал една от звездите в състава на Стивън Джерард – Дъглас Луиз.

23-годишният бразилец се превърна в национал на родината си, откакто подписа с Астън Вила през 2019 г. срещу близо €17 млн. от тима на Манчестър Сити. Той се наложи в центъра и бързо увеличи себестойността си двойно, според британското издание Transfermarkt.

В САЩ твърдят още, че през лятото Артета е бил близо до подписа на европейския шампион Жоржиньо от Челси, но Томас Тухел е решил, че бразилецът с италиански паспорт е прекалено ценен за плановете му, за да позволи да отиде в пряк конкурент. Самият халф признава, че е проследил преговорите, но в крайна сметка е останал на „Стамфорд Бридж“.

В момента в Арсенал тази роля е принуден да изпълнява Томас Партей, но, макар класата на ганаеца да е висока, той не притежава нужните качества, за да бъде еднакво ефективен в двете фази на играта. Все пак в началото на кариерата си в Атлетико Мадрид той играе на десния бек, а впоследствие е преместен в центъра, но за да играе зад хора от ранга на Коке, Маркос Йоренте и Саул Нигез.

„Топчиите“ ще трябва да приготвят поне €35 млн., ако искат Дъглас Луиз да се озове на „Емиратс“ в близките няколко седмици.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here