Антигенните тестове няма да са алтернатива на PCR-те

За момента няма да предприемаме действия по отношение на регламентирането на антигенните тестове като алтернатива на PCR. Това обяви на брифинг в Министерски съвет във връзка с разпространението на COVID-19 министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов.

По думите му навсякъде и в другите страни където има позитивиране на антигенен, се изисква проверка с PCR. Личното мнение на здравния министър е, че тогава, когато има симптоматика на петия и седмия ден от контакта, е добре да се извърши антигенен тест.

Когато е с висока степен на чувствителност, специфичност и е позитивен, е много вероятно човекът да е позитивен и да позитивира PCR тестът. Антигенни тестове са закупени и раздадени на РЗИ, ще стигнат до лечебните заведения, както за персонала си, така и в изнесените фургони, увери проф. Костадин Ангелов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here