Ананиев към Нинова: Не съм забранявал събора на БСП на Бузлуджа

Министерството на здравеопазването обяви, че здравният министър не е забранявал провеждането на традиционния събор на Българската социалистическа партия на връх Бузлуджа.

Със свое писмо от 16 юли министър Кирил Ананиев информира председателя на НС на БСП Корнелия Нинова, че съгласно неговата Заповед № РД-01-403 от 15.07.2020 г. съборът може да бъде проведен при спазване на противоепидемичните мерки, се казва в съобщение на пресцентъра на МЗ до медиите.

"Разрешава се провеждането на събития при заетост на местата до 50% от общия капацитет, при спазване на физическа дистанция от 1,5 метра, при спазване на всички епидемични мерки. Традиционният митинг-събор, посветен на 129-годишнината от началото на социалистическото движение в България е "друго обществено мероприятие" по т.3 от посочената заповед", пише здравният министър в отговор на запитване от страна на лидера на БСП на 16.07.

Неспазването на противоепидемичните мерки, като дистанция и носенето на защитни маски за лице, способстват за улесненото предаване на причинителя на заболяването и възникването на нови случаи и огнища, се казва още в писмото на Ананиев до Нинова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here