107-годишният дядо Неделчо е най-старият българин

107-годишният дядо Неделчо е най-старият българинСвиленградчанинът дядо Неделчо е най-възрастният българин.

Достолепният мъж отпразнува 107-годишнината си на 4 април в семеен кръг, съобщи “Старият мост”.

Дядо Неделчо Бойков на лекар почти не е ходил, а и хапчета не пие. Признава, че още му се живее, макар че вече краката го болели и не можел да прави дългите разходки.

През годините се е занимавал със земеделие, тютюнопроизводство, бил е в строителна бригада към ТКЗС-то. Дълголетието е наследствена черта в рода на дядо Неделчо. Баща му е бил 96-годишен, когато е починал, а брат му се споминал на 93 г.

Възрастният мъж има три деца – дъщеря и двама синове, като единият е починал преди 8 години. Освен 6 внуци и 8 правнуци той се радва и на 4 праправнучета.

Тайната на дълголетието му са дългите разходки. Освен това никога не е пушил. Ракия не пие, през лятото си купува биричка, а тази зима пиел по няколко глътки бял пелин. Храни се винаги по едно и също време

Loading...

Източник: Днес.БГНие не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here