Три пъти повече загуби в ключов икономически сектор

Загубите в туризма през текущата година са три пъти повече спрямо тези от световната икономическа криза през 2008 г. През месец май пътуванията са се сринали с 98% спрямо същия месец на 2019-а, соча данните на изследването „Барометър на световния туризъм”, изготвен от Световната туристическа организация към ООН.

От януари до май т.г. броят на туристите е спаднал с 56%. Така на практика хотелиерският бранш е отчел загуба от 300 млн. почиващи и загуби в размер на 320 млрд. USD. Огромният брой нереализирани пътувания може да доведе до намаляване броя на туристи в размер от 850 млн. до 1.1 млрд. души, което в парично изражение е загуба в размер от 910 млрд. USD до 1.2 трлн. USD.

Един от показателните примери е Кипър, който е традиционна туристическа дестинация. През юни броят на туристите е спаднал с 31% на годишна база, а доходите от туризъм са със 17% по-малко спрямо година назад. В Гърция почиващите са с 15% по-малко през юни. Приходите са с 19% надолу.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here