Тайван отваря нов представителен офис във Франция

Република Китай ще отвори представителен офис в Южна Франция като част от усилията на правителството да укрепи сътрудничеството и обмена между двете страни.

Според Министерството на външните работи на Тайван, Франция е основна държава-членка на ЕС и ключов търговски партньор на Тайван. Очаква се този ход да засили сътрудничеството между двете страни в области като биомедицина, бизнес, култура, образование и технологии.

От министерството също подчертаха географските предимства на Екс ан Прованс, където ще отвори врати представителството: близостта му с Лион – третият по големина град във Франция; Гренобъл, който е технологичен и иновационен хъб; Монпелие – глобален изследователски център, Тулуза, в която има аерокосмичекса база; технологичния парк София-Антиполис, разположен между Ница и Кан.

Южна Франция е популярна туристическа дестинация за тайванските граждани – 62% е ръстът на броя тайванци, посетили Франция за периода 2016 – 2019 г., и 30% на французи, посетили Република Китай.

Новият представителен офис на Тайван ще предостави услуги на тайвански туристи и емигранти в Южна Франция, като същевременно ще засили обмена и приятелските отношения между двете страни. Това е вторият по ред представителен офис, който Република Китай отваря във Франция, като първият се намира в столицата Париж.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here