Папа Франциск отправи апел за диалог между Гърция и Турция

Папа Франциск отправи апел за диалог между Гърция и Турция, за да се избегне конфликт в Източното Средиземноморие, предаде SIR (Servizio Informazione Religiosa).

„Следя с безпокойство напрежението в зоната на Източното Средиземноморие, застрашена от огнища на нестабилност. Моля, отправям апел за конструктивен диалог и за зачитане на международната законност, за да се разрешат конфликтите, които заплашват мира на народите в този регион”, каза папа Франциск след неделната молитва.

Напрежението между двете съседни страни остава високо. Наскоро Турция обяви, че е открила огромно богатство от природен газ. Гърция призова за налагане на санкции срещу Турция, докато Анкара твърди, че Атина милитаризира остров близо до нейните граници, който според международните договори трябва да е демилитаризиран.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here