Огромен брой заразени с COVID-19 в Русия

През последното денонощие в Руската федерация са регистрирани 11 615 новозаразени с коронавирус. Това е най-големият брой от 11 май насам, предаде агенция ТАСС.

На 11 май Русия регистрира най-високия изобщо брой новозаразени за едно денонощие – 11 656. Потвърдените случаи в страната вече са 1 237 504, съобщиха от оперативния щаб за борба с инфекцията. Русия е на четвърто място по този показател след САЩ, Индия и Бразилия.

Коефициентът на предаване на коронавируса в Русия се е повишил до 1,22 за първи път от началото на май. В Москва той е нараснал с цели 0,07 пункта до 1,42. Коронавирусът е причинил смъртта на 188 в Русия през последното денонощие – максимум от 11 юли. Починалите в страната вече са 21 663 – 1,75 процента от всички регистрирани заразени. 988 хиляди са оздравелите от началото на пандемията.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here