НСИ: С 96 000 са се увеличили безработните заради Covid-19

Новорегистрираните безработни достигнаха малко над 218 000 души за периода от 3-и февруари до 12-и юли. Това сочат най-актуалните данни на Националния статистически институт и Агенцията по заетостта от специалното наблюдение на пазара на труда заради Covid-19.

За същия период постъпилите на работа от регистрираните в бюрата по труда са близо 122 000 души, пресмята БНР. 

Данните от специализираното ежеседмично наблюдение показват, че продължава тенденцията, която за първи път се появи между 18 и 24 май, новорегистрираните безработни да са по-малко от постъпилите на работа. За последния до момента анализиран период – от 6 до 12 юли – те са съответно 6 884 срещу 7 559 души за цялата страна. 

Детайлният прочит обаче сочи, че в този период в половината от областите в страната, включително и в София, новорегистрираните в бюрата по труда са повече от устроените на работа.

Седмица по – рано тези области са били само девет.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here