Намериха изоставено Porsche Carrera GT в Китай

Имаме един труден въпрос за Вас: Кое е по-болезнено за гледане – блъснат или просто изоставен и потънал в прах суперкар? В този случай имаме последната от тези две ситуации и става дума не просто за някакъв суперкар, а за Porsche Carrera GT, което най-вероятно е един от трите екземпляра в този специфичен червен нюанс в света. Това предаде Motor1.

Тъжните снимки на изоставеното Carrera GT са направени от Instagram страницата cherongermando, която споделя и историята на потъналото в прах Porsche. В момента суперкарът просто седи в изоставена автокъща в Китай, по-конкретно бивш дилършип на Ferrari и Maserati, който според Periodismodel Motor е първият по рода си в Народната република. Изоставеното Carrera GT очевидно е имало няколко собственици преди да пристигне в автосалона, но не е ясно дали колата действително е била за продажба или просто е била съхранявана там.

Според Periodismodel Motor, автокъщата е започнала да губи клиенти през 2007-а, като по-късно, след акция на китайските власти за корупция и „прекомерно потребление“, тя бива затворена и изоставена. Във всеки случай, фотографът, направил кадрите на суперкара, смята, че изоставеното Porsche Carrera GT седи там непокътнато от 2012-а. Въпреки това, то не е само. Компания в автокъщата му правят C5 Corvette Z06 и Ferrari 575 Superamerica.

Що се отнася до Porsche-то, то е покрито с дебел слой прах, но, изключвайки това, не изглежда твърде зле. Изоставеното Carrera GT е екземпляр номер 1 255 от произведените 1 270, но то е още по-ексклузивно заради цвета, а именно нюансът на червено Zanzibar Red Metallic. Смята се, че в света има само три такива бройки от модела. Разбира се, с времето може да се появили вътрешни щети като течове, които ние не виждаме, така че сядането зад волана и потеглянето с емблематичната суперкола едва ли е опция.

За съжаление обаче изглежда, че никой няма интерес или възможност от чисто правна перспектива да "се погрижи" за изоставеното Carrera GT. Бъдещето на това Porsche и другите автомобили в автокъщата е напълно неизвестно в този момент, но се надяваме, че някой ще се намеси, преди суперкарите да ръждясат тотално.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here