Кокошка снесе яйце с 4 жълтъка в Пазарджик

Яйце с 4 жълтъка е снесла кокошка в двора на Атанаска Пепечкова от пазарджишкото село Лесичово. Това съобщи Информационен център-с.Калугерово. 

Жената започнала сутринта да приготвя закуска с домашни яйца, чукнала едно от тях и останала изненадана, че в него вместо един има 4 жълтъка. Подобен феномен се случва за първи път, тъй като най-често вместо един в яйцето могат да се намират два жълтъка. Според ветеринари обаче, това не е добър знак за здравето на кокошката – рекордьор, пише novini.bg.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fphoto.php%3Ffbid%3D2422318464727183%26set%3Da.1375408802751493%26type%3D3&width=500" width="500" height="528" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

Многото жълтъци сочат, че тя страда от хормонално разстройство. Най-честата причина са физиологичните промени, които настъпват в организма на „кокошката носачка“. Ето защо, най-често „производител“ на този необичаен продукт е стара кокошка, на която вече ѝ е дошло време за супа. Тонусът на яйцепровода при тях намалява с възрастта, което провокира появата на такива патологии.

Друга причина, която е свързана с възрастта на срив, са хормоналните нарушения, които се появяват в самото начало. От момента, в който навлизат в „пубертета“, кокошките имат драматична промяна в начина на живот: дълги дневни часове, засилено хранене и наличие на примеси в храната. 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here