Каракачанов: Не сме казали “Да” на ГЕРБ

Не сме казали "Да". Казах – или приемате нашите предложения, или не подписваме.

Това заяви за Епицентър.БГ вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов по повод току-що завършилия Коалиционен съвет на управляващите.

Той беше гневен заради излязла в медии информация, че "НФСБ и ВМРО ще подпишат проекта за нова конституция, предложен от ГЕРБ без да поставят повече условия на премиера Бойко Борисов".

"Това не е вярно. Аз бях на съвета и няма промяна в позицията ни. Не съм казал "да" на проекта за конституция. Казах, че ако ГЕРБ не приемат нашите шест предложения да влязат в общия проект, ние няма да го подпишем", категоричен бе лидерът на ВМРО.

Каракачанов не е приел тезата на Борисов, че дописването на проекта може да бъде направено от Велико народно събрание, както пишат някои медии.

"Аз да не съм луд! Сутринта да говоря едно, след обяд друго", отсече ядосано вицепремиерът.

Така засега Борисов има само 95 гласа на ГЕРБ за внасянето на проекта за нова Конституция. Утре рано сутринта е срещата с Воля, на до вчера Марешки говореше, че няма даде подписи за конституционния проект.

Малко по-късно и пресцентърът на ВМРО излезе с официална позиция на Каракачанов:

Във връзка с появилите се спекулативни публикации ("24 часа") , че след коалиционен съвет днес ВМРО ще подпише проекта за Конституция без никакви условия категорично заявявам, че това не отговаря на истината.

ВМРО продължава да настоява в проекта да залегнат и предложените от Каракачанов шест точки: образователен ценз, задължително гласуване, гарантирани права и гражданство на всеки етнически българин, връщане на наборната служба, гарантиране на семейството като съюз между мъж и жена, президентът да има право на законодателна инициатива и искане на вот на недоверие.

Без в проекта за Конституция да бъдат вписани и предложенията на ВМРО, депутатите ни няма да положат подписите си, категоричен е Красимир Каракачанов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here