Как да почистим климатика на колата си сами

Искате да дишате чист въздух, докато шофирате колата си? То тогава е редно да обслужвате климатичната ѝ система редовно. В идеалния случай почистването и дезинфекцията се извършват два пъти годишно – през пролетта, преди началото на сезона и през есента, в края му, със задължителната подмяна на филтъра в купето. Що се отнася до самата климатична система, то няма толкова много методи за почистване, а някои от тях изискват специално оборудване и могат да бъдат направени само в автосервиз. Ако обаче правите това сами, трябва да знаете как почистването и дезинфекцията на изпарителя на климатичната система няма да навреди на други компоненти на автомобила

Един от методите, който често се използва и в същото време ви позволява да направите процедурата сами, спестявайки пари, е да използвате специален почистващ препарат под формата на пяна за климатика (такива се продават по бензиностанциите и в специализираните магазини). Съставът на този спрей отлично се справя с възложените му отговорности и оставя след употреба защитен антибактериален филм със запазване на ефекта до шест месеца, непосредствено преди следващото почистване. В същото време разходите са минимални, а за почистването ви е нужно половин час свободно време.

Основното в тази работа е да използвате доказани препарати и да вършите работата правилно, за да не навредите на колата. Ето защо, преди да използвате "лекарството", трябва внимателно да проучите препоръките на опаковката му. Трябва също да се знае, че автомобилите имат различно устройство и различни електронни компоненти, включително мултимедийна система, части от които могат да бъдат разположени под въздуховодите. Така че е препоръчително също да прочетете и за устройството на колата си, за да предотвратите изтичането на течност върху електронното оборудване.

Много производители на автохимия препоръчват обработката на системата с пяна от страната на въздуховодите в салона. Трябва обаче да знаете, че тръбата на аерозолния спрей се вкарва на максимална дълбочина във въздуховода и бавно се изтегля, когато пяната излезе от флакона. При този метод на обработка пяната навлиза в изпарителя от противоположната страна на дренажния отвор и също така изхвърля мръсотията от вътрешната повърхност на въздуховодите. Това е най-безопасният и ефикасен начин за почистване на климатик. Има и други, като например почистване през дренажната тръба, но те са по-трудни, а ефектът е същият.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here