Италианци ще строят летяща хиперкола с реактивни двигатели

Италианската компания Firenze представи проект за летящ хиперавтомобил с дължина 7 метра и максимална скорост във въздуха 800 км/ч. Проектирането на Lanciare, а сега екипът начело с пилота Грег Браун показва окончателната версия.

По замисъл аеромобилът ще предлага четири места. Конструкцията се състои от пространствена рама от хром-молибденови тръби на калифорнийската компания Armada Engineering, специализирана в производството на пустинни бъгита.

Lanciare ще получи регулируемо окачване, което да поема натоварванията при приземяване и да подобри управляемостта на земята. Възможността за настройване на клиренса ще позволи на аеромобила да се движи по всякакви повърхности, включително и в пресечена местност.

Сгъваемите крила на Lanciare ще бъдат с размах 8 метра. Ще се прибират в алуминиевото шаси и ще се разгъват преди полет.

За движение по земята Lanciare най-вероятно ще използва електрическа силова установка от топ моделите на Tesla, а за полет – два компактни газотурбинни двигателя в опашната част. Аеромобилът ще може да прелита разстояния до 1 300 км.

Инженерите оценяват стойността на първия прототип на $20 – $40 млн. (€17 – €34 млн.). Серийната версия ще струва между $5 и $7 млн. (€4.2 – €5.9 млн.).

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here